Ga naar de mobiele website
^ Top

Quakers spreken zich uit voor homohuwelijk

De Quakers, een religieuze beweging, hebben zich in Groot-Brittannië uitgesproken voor het homohuwelijk en hebben ook aan de overheid gevraagd om de wetgeving in die zin aan te passen. De beslissing wordt verwelkomd door de homoseksuele gemeenschap in het land.

Homohuwelijk
De Quakers, of "Godsdienstige Gemeenschap van de Vrienden", hebben ingestemd met het principe van een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht, zo kondigde Michael Hutchinson van de Britse Quakersgemeenschap aan. Dat gebeurde op een algemene vergadering in York (noordoosten van Engeland), die werd bijgewoond door ongeveer 1.200 mensen.

"Tijdens onze vele bijeenkomsten, hadden we gesteld dat homoseksuele koppels zichzelf als getrouwd beschouwen, maar dat ze de publieke erkenning ervan door middel van een religieuze ceremonie moeten missen."

"Moedige beslissing"
Peter Tatchell, een Britse verdediger van de homorechten, verwelkomde dit standpunt. "Deze beslissing van de Quakers om het huwelijk open te stellen voor mensen van hetzelfde geslacht, op precies dezelfde basis als heterokoppels, is een eerbare, moedige en vooruitstrevende beslissing."

Volgens Tatchell brengt deze beslissing nogmaals de "homofobie" van andere religies op het voorplan, "die weigeren de liefde en het engagement van homoseksuele koppels te erkennen". (belga/gb)

Meer over


Meld een bug