Qatargas ontkent betrokkenheid bij investering in Belgische gascentrales

De E.on-gascentrales in Vilvoorde (illustratiebeeld).
Lukas De E.on-gascentrales in Vilvoorde (illustratiebeeld).
Het Qatarese gasbedrijf Qatargas ontkent dat het betrokken is bij het investeringsproject voor Belgische gascentrales. Claims daarover zijn "onjuist en misleidend", zegt het Qatarese bedrijf op zijn website, zo meldt De Tijd. 

Twee weken geleden kondigde een Luxemburgs bedrijf aan 2,5 miljard euro te zullen investeren in de bouw van vier nieuwe gascentrales in België. De voorzitter van het bedrijf, Marc Segers, zei dat het Luxemburgse bedrijf nauwe banden heeft met Qatar, dat de gascentrales zou willen gebruiken als afzetmarkt voor hun aardgas.

Er werden al vraagtekens gezet bij het project, en nu ontkent Qatargas dus betrokken te zijn bij de investering. "Qatargas, of een entiteit onder zijn bestuur, is niet in zee gegaan met BTK (het bedrijf van Segers) of meneer Segers", luidt het.

De Tijd vroeg Segers om een reactie. De investeerder blijft volhouden dat Qatargas wel degelijk deel uitmaakt van het project. Zelf zou hij evenwel niet rechtstreeks in contact staan met de Qatarese geldschieters, wat een verklaring zou zijn waarom ze in Qatar nog nooit van BTK of van hem gehoord hebben.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frans Peeters

  Zoveel miljarden investeren in gas al is de toekomst hierin onzeker

 • Albert De Vries

  Worden die 4 nieuwe gascentrales, "voorzien" te worden gebouwd door het Luxemburgse bedrijf (met voorzitter Marc Segers), het fake "opstapje" waarna, als die gascentrales er niet komen, onze regering toevallig twee (of meerdere) kerncentrales toch "uit nood" zal moeten openhouden ? Omdat Elia op deze nieuwe gascentrales in België "gerekend had" en hierdoor onze internationale stroomconnecties niet tijdig voldoende uitgebreid heeft...

 • willem merken

  Ze leren ( of willen) het nooit. Dollars of Eurokes stoten eenmaal dat ze gedrukt zijn geen CO2 meer uit, tenzij je ze verbrand (zoals in de politiek gebeurd is)

 • Michel de Coorebyter

  En wij elke dag opnieuw van alles uitvinden om minder CO2 uit te stoten, daar investeren ze om C02 uit te stoten. Goed plan.

 • Verhaegen ivo

  Ach CO2 neutrale kerncentrales bestaan ook niet. Natuurlijk wil de elektriciteitslobby in belgie zo projecten kelderen en dat heeft niks met CO2 te maken maar met euro s . Ze kunnen de CO2 ook in de grond of in zee dumpen zoals ze doen met kernafval héé ... Omdat je eigenhandig aan n thermostaat kan draaien wil niet zeggen dat je enig benul hebt van technieken van nieuwe elektriciteitscentrales .