Qatar eist opheffing "blokkade"

De minister van Buitenlandse Zaken Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.
Reporters / Abaca De minister van Buitenlandse Zaken Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.
Qatar weigert voorlopig te onderhandelen met de Arabische landen waarmee het een hoog opgelopen conflict heeft. Doha wil pas gaan praten met de buurlanden als de strafmaatregelen zijn opgeheven, zei de Qatarese minister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani (Buitenlandse Zaken).

"Qatar wordt geblokkeerd, er is geen onderhandeling'', zei de bewindsman tegen verslaggevers. "Ze moeten de blokkade opheffen.''

De minister klaagde dat de buurlanden nog steeds niet duidelijk hebben gemaakt wat hun eisen zijn. Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en anderen landen hebben de economische en diplomatieke betrekkingen met Qatar verbroken.

Zij beschuldigen het schatrijke oliestaatje ervan banden te onderhouden met terroristische groeperingen en de regio te destabiliseren. De Verenigde Staten waarschuwden eerder deze maand dat het isolement van Qatar onbedoelde humanitaire gevolgen kan hebben, zoals tekorten aan voedsel. Minister Rex Tillerson (Buitenlandse Zaken) riep de Golfstaten en andere landen toen op verdere escalatie van het conflict te voorkomen.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jos Smos

    Daar kan Europa nog een lesje van leren : zet landen die ver buiten de lijntjes kleuren gewoon buitenspel. Echt isoleren, en lijnrecht daartegenover steun je "Made in Europe". Blokkeer Lybie, Egypte, Turkije omdat ze dd vluchtelingen niet stoppen. China en Turkije owv mensenrechten. Japan owv walvisvangst. Belgie owv de corruptie. Oeps nee dat is erover.