Qatar antwoordt op eisen van buurlanden (maar wat precies is nog niet duidelijk)

afp
Qatar heeft dan toch geantwoord op een reeks eisen, die het van buurlanden Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte had gekregen. Alleen is het nog niet duidelijk wat Qatar heeft geantwoord, nadat het ultimatum gisteren met 48 uur werd uitgesteld, zo schrijft The Guardian.

Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte hadden Qatar er vorige maand van beschuldigd het terrorisme te ondersteunen. Ze hadden het land tot gisteren de tijd gegeven om aan een reeks eisen te voldoen, anders volgden er sancties. Het ultimatum werd uitgesteld met 48 uur.

Qatar heeft volgens The Guardian ondertussen geantwoord, maar over de precieze inhoud van dat antwoord is nog niets bekend. 

Volgens het ultimatum zouden bijvoorbeeld alle diplomatieke banden met Iran moeten worden stopgezet. Qatar moet ook een Turkse militaire basis in opbouw op zijn grondgebied sluiten en de Moslimbroederschappen verbieden. Daarnaast moet ook de Qatarese nieuwszender al-Jazeera uit de ether worden gehaald.

Qatar had al aangegeven dat het niet van plan was om op de eisen in te gaan. De vier landen dreigen met nieuwe maatregelen, als de eisen niet op tijd worden ingewilligd.