Puppy's dienen als maaltijd voor python in Chinese zoo

Rv
Een puppy die in een dierentuin als maaltijd moet dienen voor een hongerige python? De beelden op sociale media hebben in China tot grote verontwaardiging geleid. Na alle commotie besliste Hebin Park om te stoppen met de gruwelijke praktijk.

Op enkele foto's was te zien hoe de slang zich eerst rond een machteloos hondje slingert en daarna zijn prooi naar binnen werkt. Daarnaast dook ook een filmpje op met een puppy die angstig zijn tragische lot leek af te wachten.

De woordvoerder van de zoo gaf meer uitleg, al trok hij ook meteen de paraplu open. "Het klopt dat puppy's gebruikt werden om slangen te voeden. De reptielen worden hier echter verzorgd door medewerkers van een extern privébedrijf, wij waren dus niet op de hoogte. Mijn bazen hebben hen nu duidelijk gemaakt dat zoiets niet door de beugel kan."

De zielige taferelen waren ook dierenrechtenorganisatie PETA Asia niet ontgaan. "Dit toont nog maar eens aan waarom China een wet nodig heeft die álle dieren beschermt. Met kleine exemplaren -zoals katten en honden- doen mensen hier nog veel te veel hun goesting."
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sophie Vanmalleghem

  Neeee...hoe vreselijk!!!

 • Marc Eykens

  wanneer gaan wij hier dan paardenvlees verbieden ? leg maar eens aan een engelsman uit dat wij dat hier normaal vinden om paarden te eten. trouwens een paard is een edel dier !

 • Gil Rod

  Wat denken die tegenstander dat een python doet in het wild , die eet ook dieren jongen of volwassenen en daar zegt niemand iets .Wat moeten ze dan geven in gevangenschap ?. De puppy's eerst zelf doden ? Dat is de natuur h e.

 • Christine Laevers

  Emotionele of religieuse banden met dieren en eetgewoonten zijn cultureel bepaald en kunnen haaks op elkaar staan. Ik vind echter dat slangen niet in gevangenschap horen te zitten. Je kan net zo goed een filmpje tonen van bewegende en jagende slangen. Achter glas zit dat dier vaak verscholen of het beweegt niet. Hoe lekker is slang ?

 • NATASCHA R

  Er is genoeg ander voedsel ook in China dan honden en katten te gebruiken als compsumptie!! Het moet gewoon verboden worden en niet alleen in China! Ja hier in ons land gaan ze ook veel te laks om met hoe ze de dieren behandelen.geen woorden voor gewoon dan "DEGOUTANT"