Puigdemont komt dinsdag naar het Vlaams en federaal parlement

Photo News
De voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont komt dinsdag naar het federaal en Vlaams parlement, op uitnodiging van de parlementsleden van de Vlaams-Catalaanse Vriendschapsgroep.

Puigdemont verblijft in ballingschap in ons land omdat hij in Spanje gezocht wordt voor onder meer rebellie. De Catalaanse leider is uitgenodigd door de Vlaams-Catalaanse Vriendschapsgroep, een verzameling parlementsleden van N-VA maar ook van Groen en CD&V, om dinsdagochtend te komen ontbijten in het restaurant van het federaal parlement. Daarna krijgt hij er een gegidst bezoek en volgt een "informele ontmoeting" met een Catalaanse delegatie in de Commissie Buitenlandse Zaken van de Kamer. 

Later wordt Puigdemont nog verwacht in het Vlaams parlement, waar hij ontvangen wordt door parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA). De Spaanse regering trok onlangs nog de diplomatieke status van de Vlaamse vertegenwoordiging in Spanje in na uitspraken van Peumans over de situatie in Catalonië.
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Bogaert

  Ge zou beter naar uw land gaan verrader! Ipv hier te profiteren op kap van de Vlaming! Ge zou beschaamd moeten zijn. En vogelvrij verklaard worden!

 • patrick morel

  Hij kan hen misschien uitleggen wat opkomen voor normen en waarden is. Het grootste deel van die koffiekamer weet niet wat dat is.

 • Peter Hegge

  Dat pakken we graag volgende week aan. Spanje is niet in oorlog dus moet hij terug , maar ja we zijn Belgie he , we doen wat ons het beste uitkomt.

 • Jan Verstrepen

  Wat heeft die hier verloren en wat heeft die hier in ons parlement verloren dat hij een toespraak houd bij De Wever in diens huis wij betalen die luie politici niet om met zoiets hun tijd te verprutsen dat hij in Spanje gaat zeveren.

 • Charel Jansens

  Reeds langer dan 6 maand hier dus ofwel zich hier als inwoner inschrijven zoals wet voorschrijft of terug naar land van herkomst maar over deze crimineel daar ligt Francken en co niet van wakker zekers ?