Pub-eigenaar: “Nigel Farage bekommerde zich niet om mij en mijn 1-jarig zoontje nadat hij ons aanreed”

Nigel Farage.
AFP Nigel Farage.
De leider van de nieuwe Brexit Party, Nigel Farage, is vorige week betrokken geraakt in een auto-ongeluk. De chauffeur van zijn zware terreinwagen botste frontaal met een Jaguar. De bestuurder van de auto beschuldigt Farage er nu van te zijn weggelopen zonder zich om de slachtoffers te bekommeren. 

Het ongeval gebeurde vorige week niet ver van Farages woonplaats nabij Kent. Zijn chauffeur kwam op een lokale weg frontaal in botsing met een andere auto, een oude Jaguar. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. De bestuurder en zijn inzittende, zijn 1-jarig zoontje, werden na afloop naar het ziekenhuis gebracht ter controle maar geraakten uiteindelijk niet gewond. Wel waren ze fel geschrokken. “Ik ben meteen uitgestapt om te kijken of mijn zoon in orde was”, zegt Tranter aan The Sun, “maar Farage wandelde meteen weg”. Zijn chauffeur bleef wel ter plaatse en gedroeg zich “zeer beleefd”, aldus Tranter nog. 

De Brexit Party bevestigt het ongeval waar Farage bij betrokken was, maar ontkent dat de politicus zich niet om de tegenpartij bekommerde. “Nadat hij gecontroleerd had dat er geen zwaargewonden waren en op advies van zijn veiligheidsteam heeft Nigel zich discreet teruggetrokken van de plaats van het ongeval”, zegt de partij in een mededeling. Hij zette met een taxi zijn weg verder terwijl zijn chauffeur de hele tijd ter plaatse bleef tot de politie aankwam.”

Tranter is eigenaar van een pub in Kent waar Farage ook zelf af en toe komt, maar daar komt na de crash verandering in, zegt Tranter. “Hij is echt een slechte persoon. Hij is gewoon vertrokken zonder zelfs maar naar mij of mijn zoontje om te kijken. Als hij het had gedaan, had hij gezien dat ik het ben die hem al ontelbare glazen heeft uitgeschonken. Maar vergeet het maar dat hij nog welkom is in mijn pub.

De politie zegt dat ze enkel hielp bij de uitwisseling van de gegevens en startte geen onderzoek op.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Farage was getuige, dus hij mocht de plaats van het ongeval niet verlaten. Maar zo als hij in dit geval reageerde is typisch voor zijn karakter. De slachtoffers bijstaan is het minste wat je kan/moet doen. Hopelijk leren ze hem ook binnen zijn eigen partij beter kennen.

  • Julien Buys

    chauffeur bleef wel ter plaatse en politie deed vaststellingen ????

  • Peter Buyck

    Als Farage de chauffeur zou zijn geweest, had ik het incident problematisch gevonden als hij niet ter plaatse was gebleven. Farage was niet de chauffeur dus kon hij vrij beschikken. Dit is normaal.