Protesten na vrijspraak van ter dood veroordeelde christen in Pakistan

EPA
Betogers hebben voor de tweede dag op rij wegen geblokkeerd in Pakistan. Ze zijn woest omdat de christelijke Asia Bibi door het hooggerechtshof is vrijgesproken van godslastering. Premier Imran Khan heeft de demonstranten gewaarschuwd niet te ver te gaan.

Bibi zat ongeveer acht jaar in de dodencel omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd tijdens een ruzie met buren. Het hooggerechtshof oordeelde gisteren dat ze moet worden vrijgelaten. Dat leidde tot verdeeldheid in de Pakistaanse samenleving. De radicale islamitische TLP-partij heeft haar aanhang gemobiliseerd om te protesten tegen de uitspraak.

Groepen betogers blokkeerden vandaag opnieuw wegen in grote steden als Lahore als Karachi. Premier Khan stelde gisterenavond in een toespraak op televisie dat zijn regering zal optreden tegen langdurige blokkades. “Ik roep jullie op de staat niet te dwingen in actie te komen”, waarschuwde hij de betogers.

Asia Bibi.
EPA Asia Bibi.46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Bauwens

  Moet Groen geen bemiddelingsdelegatie naar die fanatiekelingen sturen, of zijn ze het ermee eens? Nog niets gehoord of gelezen van die aard.

 • Marko Decandt

  Marc Baeyens, dan moeten we elke dag op straat komen.

 • Roel Mick

  Hoor ik Groen? Iemand? Over dit onrecht zwijgen ze maar hier beschermen ze elke vorm van intolerante islam

 • Marc Camp

  Ach hier is een moderne versie van heksenjacht vanuit de middeleeuwen aan de gang. We noemen dit sociaal media.

 • Jan Van Rompaey

  Hoelang dulden we dat nog ?