Protesten in Haïti eisen nieuwe dode

Demonstranten vluchten weg terwijl de Haïtiaanse politie het vuur opent.
AFP Demonstranten vluchten weg terwijl de Haïtiaanse politie het vuur opent.
Bij de gewelddadige protesten op Haïti is vandaag opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen. Een jongeman werd gedood bij het presidentieel paleis in Port-au-Prince. De toegang wordt er geblokkeerd door de ordediensten, die traangas inzetten. Elders in de hoofdstad werd ook een Haïtiaanse journalist door een kogel geraakt in de arm tijdens een schietpartij tussen politie en betogers.

Op Haïti komen al een week lang duizenden mensen op straat om het ontslag van president Jovenel Moïse te eisen. De betogingen, waaraan vooral jongeren deelnemen, gaan er soms erg gewelddadig aan toe. Sinds het begin van de protesten vielen al minstens zeven doden.

Evacuatie ambassadekinderen

Ondertussen beginnen meerdere diplomatieke vertegenwoordigingen volgens het lokale persagentschap HPN maatregelen te nemen. Zo heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken al de evacuatie van de kinderen van zijn ambassadepersoneel bevolen. 

Ook de vertegenwoordiging van de Europese Unie heeft besloten om familieleden van medewerkers in veiligheid te brengen in de Dominicaanse Republiek.

Een demonstrant gooit een steen naar de politie in Port-au-Prince in Haïti.
AP Een demonstrant gooit een steen naar de politie in Port-au-Prince in Haïti.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.