Protestantse bisschop treedt af rond misbruikdossier

De 65-jarige bisschop Maria Jepsen was de eerste vrouwelijke lutherse bisschop in Duitsland toen ze in 1992 werd aangesteld.
UNKNOWN De 65-jarige bisschop Maria Jepsen was de eerste vrouwelijke lutherse bisschop in Duitsland toen ze in 1992 werd aangesteld.

De protestantse bisschop van Hamburg, Maria Jepsen, treedt af omdat ze een dossier in verband met seksueel misbruik door een pastoor niet correct behandeld zou hebben. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.
 
"Er wordt getwijfeld aan mijn geloofwaardigheid. Ik zie mezelf niet meer in staat om de Blijde Boodschap te verkondigen, zoals ik dat beloofd heb tijdens mijn ambtswijding aan God en aan de gemeenschap", aldus Jepsen. De 65-jarige bisschop was de eerste vrouwelijke lutherse bisschop in Duitsland toen ze in 1992 werd aangesteld.
 
De afgelopen maanden werd de protestantse kerk al eens opgeschrikt door het ontslag van de bisschop van Hannover, Margot Kaessmann. Deze laatste werd dronken achter het stuur aangetroffen. Ook de katholieke kerk ontsnapt met meerdere schandalen in verband met seksueel misbruik niet aan de nodige heisa. (dpa/ypu)