Protest tegen migranten die overgebracht worden naar Griekse vasteland

Migranten staan te wachten op de overbrenging van Lesbos naar het Griekse vasteland.
EPA Migranten staan te wachten op de overbrenging van Lesbos naar het Griekse vasteland.
In het noorden van Griekenland is vandaag geprotesteerd tegen de overbrenging van migranten uit de overbevolkte kampen op de eilanden in de Egeïsche Zee naar het vasteland. Op vijf Griekse eilanden leven momenteel ruim 34.000 migranten, terwijl er theoretisch plaats is voor maar 6.300 mensen.

In Giannitsa probeerden tientallen mensen de aankomst van een bus met 60 asielzoekers van Lesbos en Samos tegen te houden. De politie moest tussenbeide komen. In de stad verbleven al een zestigtal asielzoekers.

Ook in Serres, in het noordoosten van Griekenland, heerst een vijandige sfeer. Daar protesteerden de bewoners tegen de komst van een twintigtal mensen van de eilanden. 

Tien dagen geleden hadden inwoners van het nabijgelegen Nea Vrasna al de komst verhinderd van 380 asielzoekers. Ze gooiden toen stenen naar de bussen.

Dit weekend werden 900 mensen overgebracht van de eilanden naar het vasteland. Begin oktober had de overheid de geleidelijke transfer van 20.000 mensen aangekondigd tegen eind december. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Fabry

  joachim albert in wat voor droomwereld leef je? Alsof checkpoints wat zouden uithalen. Die gaan heus niet aanschuiven om binnengelaten te worden.

 • Cédric Cuypers

  Eerlijk gezegd, zie ik in België, Frankrijk, Nederland ed in de grote steden, 10 keer meer mensen met een immigratie-achtergrond, dan in die warmere zuiderse landen als Griekenland, Italië, Spanje ed. Vreemd, want het is daar toch iets makkelijker leven met minder, vanwege het klimaat.

 • Michael Van Acker

  Dat komt ervan als je Erdogan miljarden geeft maar de Grieken het mes op de keel zet! Jaren lang hebben EU politiekers geen oplossing bedacht, dus het probleem stelt zich opnieuw.

 • joachim albert

  Iedereen die denkt om migranten tegen te houden door op VB te stemmen, droomt. Grenzen controleren? EU zou juist grenzen moeten open stellen voor de migranten. Legale migratie zou veel oplossen. Wie dan binnen wilt, moet aanvraag vooraf doen, diegene die illegaal komt, wordt terug gestuurd. Punt. Voor asiel maakt ge 3 checkpoints, in Griekenland, Spanje en Italië, na positieve aanvraag worden ze verspreid over de EU. Economische migratie toelaten in de landen die hun illegalen terug opnemen.

 • Michael Dimers

  Eindelijk !