Protest na zelfmoordpoging asielzoeker in Australië

iStock
In Australië is protest ontstaan nadat een asielzoeker verschillende keren zelfmoord probeerde te plegen. In het centrum waar de man verblijft, op ongeveer 90 kilometer van de West-Australische stad Perth, brak maandag ook brand uit. Volgens de autoriteiten is die inmiddels onder controle.

Volgens een advocaat probeerde de 22-jarige asielzoeker uit Irak zichzelf te verhangen. De man zou al twee eerdere zelfmoordpogingen ondernomen hebben. De autoriteiten bevestigden slechts dat hij naar het ziekenhuis is overgebracht. Volgens de advocaat heeft de man dringend psychiatrische hulp nodig.

De protesten vonden plaats in een zogenaamd Immigration Detention Centre in Yongah Hill. In dergelijke faciliteiten worden buitenlanders ondergebracht die in Australië verblijven zonder geldige papieren: vluchtelingen, asielzoekers, maar ook mensen van wie het visum verlopen is.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johnny Verhoeven

  Ze hadden beter een deftige koord moeten geven en hem laten doen

 • Albert Hendrix

  Dat is altijd eigenaardig die hebben allemaal een advocaat ,1 briefje schrijven en een half uur consultatie kost 550€ (zelf betaalt), krijgen die nu alles gratis

 • Filip Traen

  Dat is emotionele chantage, en er zijn altijd wel idioten die daar intrappen om een ketting te breien. Gelukkig voor Australië zijn er daar minder van als hier, én hebben ze minder te zeggen.

 • Gilles Standaert

  Niet verwonderlijk, net als hier eist de linkse elite dat mensen worden opgenomen, maar niet naast hun duur, liefst van al ver weg van hun ergens dicht bij elkaar gepakt in een arme wijk en natuurlijk op kosten van de belastingbetaler. zolang ze er zelf maar geen last van hebben en de cijfers kunnen gebruiken om zichzelf op de borst te kloppen hoe "humaan" ze wel zijn.

 • Luc Broes

  In Australië heeft een man dringend psychiatrische hulp nodig. Waarom is dit wereldnieuws? Wellicht omdat bepaalde journalisten hier ook dringend psychiatrische hulp nodig hebben!