Prostituees protesteren tegen sluiting rosse buurt in Indonesië

AFP
Meer dan duizend prostituees hebben in mini-jurk geprotesteerd in Indonesië tegen de sluitingsplannen van een van de grootste bordelen in het zuidoosten van Azië.

Het district 'Dolly' in Surabaya, de tweede grootste stad van Indonesië, is al decennialang een drukbezocht bordeel. Het wordt grotendeels ongemoeid gelaten door de overheid. Tri Rismaharini, de nieuwe burgemeester van de stad, heeft echter zijn pijlen op de hoerenbuurt gericht. Hij beloofde een sluiting van de site, die tegen 18 juni moet afgerond zijn.

Broodroof
Dat is niet naar de zin van de talloze prostituees die er hun diensten aanbieden. Zij vrezen dat ze niet meer aan de kost zullen kunnen komen. Zowat 1.200 prostituees trokken vandaag door de rosse buurt om de op til staande sluiting aan te klagen. Ze schreven ook een brief naar president Susilo Bambang Yudhoyono en naar de nationale commissie voor de rechten van de mens.

Ongeschoold
"Deze vrouwen hebben geen andere keus dan zich te prostitueren om in hun onderhoud en die van hun familie te voorzien", verklaarde een woordvoerster van een lokale ngo die de prostituees ondersteunt. "Ze kunnen geen ander werk vinden omwille van een gebrek aan scholing en competenties."

De burgemeester heeft aan de prostituees beloofd hen financieel te steunen. Hij gaf aan dat de lokale autoriteiten hen zouden steunen om hen van nieuwe bekwaamheden te voorzien, zoals de productie van houten speelgoed.

GETTY
GETTY
GETTY
GETTY