Prostituees op de Amsterdamse Wallen kampen met flinke schulden

Drukte op de Wallen in Amsterdam
anp Drukte op de Wallen in Amsterdam
Lang niet alle prostituees op de Wallen verdienen bakken met geld, zoals het beeld is van de beroemde rosse buurt in Amsterdam. Vrouwen kampen met schulden, die kunnen oplopen van tien- tot zelfs dertigduizend euro. Een raam huren is duur, waardoor sommigen aan een klant netto slechts vijftien euro overhouden, meldt dagblad Trouw.

Niemand heeft een totaaloverzicht. Maar dat de schuldenproblematiek groot is, bevestigen de drie christelijke organisaties die op de Wallen sekswerkers bijstaan: het Leger des Heils, Scharlaken Koord en Bright Fame. Ook raamexploitant Mastén Stavast zegt dat de gouden tijd voorbij is.

Redenen voor de terugloop in klandizie zijn het verdwijnen van klanten naar internet en de vele toeristen. Jaarlijks trekken de Wallen 2,5 miljoen bezoekers. Prostituees haten de plekken op de grachten waar toeristen - velen met kinderen - voorbijlopen. Zij komen zelden binnen maar maken wel foto's.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tim Claes

    De Wallen zijn meer en meer een touristische attraktie geworden, en je vraagt je eigenlijk af of het voor de dames in kwestie idd nog wel interessant is om daar een raam te huren. Anderzijds komt deze informatie wél van conservatieve organisaties die al enige tijd bezig zijn om de prostitutie weer te bannen.

  • Stijn Van Havere

    Neem 10 klanten per dag en als je dit dan uitrekent kom je op meer uit dan een maandloon in een andere job.

  • Jan hertogs

    Dat is ook zo in Antwerpen....