Programmamaker eist naamsvermelding in 'Fitna'

Programmamaker Rob Muntz eist dat Geert Wilders zijn naam vermeldt bij een geluidsfragment in 'Fitna'. In de donderdag verschenen film zit een fragment uit een interview van Muntz met de vermoorde regisseur Theo van Gogh. "Als hij me van tevoren gewoon even had gebeld, was het geen probleem geweest", stelt Muntz, die zijn advocaat gaat inschakelen.

Schandalig
De film kon weinig indruk maken op Muntz. "Kinderlijk onbenullig", oordeelt hij. Ook de opstelling van premier Jan Peter Balkenende (CDA) kan zijn goedkeuring niet wegdragen. "Schandalig hoe zo'n Balkenende met een uitgestreken smoel al maandenlang angst loopt te zaaien over een filmpje met beelden die al jarenlang op het internet te zien zijn."

Adolf Hitler
De 44-jarige Muntz heeft zelf flink wat ervaring met spraakmakende filmpjes. Zo paradeerde hij voor het VPRO-programma Waskracht verkleed als Adolf Hitler door Wenen. Ook zorgde hij op het muziekfestival Lowlands voor opschudding door verkleed te gaan als moslimterrorist, voorzien van nepexplosieven. (novum/odbs)

Rob Muntz als tv-dominee.
UNKNOWN Rob Muntz als tv-dominee.