Professor en medeverdachte mysterieuze moord in Chicago aangehouden in Californië

epa
De klopjacht op een universiteitsprofessor en een HR-medewerker van het Somerville College van Oxford University in de VS is voorbij. De twee die verdacht worden van de brutale moord op een man in Chicago, zijn gisteravond apart gearresteerd in Californië, meer dan 3.200 km verder. Ze zullen nu in principe uitgeleverd worden aan de staat Illinois.

Wyndham Lathem, een 42-jarige professor aan de Northwestern University in Chicago, gaf zichzelf aan in Oakland. Andrew Warren, de Brit van 56 met wie Lathem op de vlucht was na de moord op de 26-jarige Trenton Cornell-Duranleau in Chicago, deed hetzelfde in San Francisco.

Trenton Cornell-Duranleau werd vorige week donderdag 27 juli 's avonds dood aangetroffen door de politie. Zijn rug was helemaal bebloed door verscheidene messteken. Het geweld moet volgens de politie buitensporig geweest zijn want het lemmet van het gebruikte mes was afgebroken.

Lathem en Warren werden gefilmd door de bewakingscamera toen ze samen het appartement van de professor, waar de moord plaatsvond, verlieten. Sindsdien waren ze voortvluchtig.

Lathem stuurde voor zijn arrestatie een video naar familie en vrienden, waarin hij zich verontschuldigt voor de naar eigen zeggen grootste fout van zijn leven.

De politie wil verder geen details kwijt over het onderzoek.