Proces terreuraanslagen Christchurch verschoven wegens ramadan

AP
Het proces over de terreuraanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland waarbij 51 doden vielen, is wegens de islamitische vastenmaand uitgesteld tot 2 juni volgend jaar, zo heeft de bevoegde rechtbank in de stad Christchurch meegedeeld. 

Oorspronkelijk zou het proces tegen de rechtse extremist Brenton Tarrant op 4 mei beginnen, midden in de ramadan.De vastenmaand begint in 2020 op 24 april en eindigt op 23 mei. 

Tarrant, die in een hoogbeveiligde gevangenis op zijn proces wacht, riskeert levenslange opsluiting. In juni pleitte hij onschuldig.

De schutter, Brenton Tarrant.
REUTERS De schutter, Brenton Tarrant.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo BAVRE

  Weer een gemiste kans om te benadrukken dat democratische wetten boven alle godsdiensten staan.

 • Jean West

  Yvan Lindekens Als de rechtbank met de gevoeligheden van de betrokkenen wil rekening houden dan had ze de zitting laten doorgaan om de dader zo vlug mogelijk te bestraffen.

 • johan van bree

  Tientallen jaren is er " gevochten" om kerk en wet te scheiden aantal geleden was de pastoor in ieder dorp de baas nu willen sommige daar terug naar toe door terug geloof boven de wet te plaatsen .Kinderen kijken naar sprookjes sommige volwassenen geloven in een of andere godsdienst en ik viseer geen enkele geloof voor sommige die hen weer aangesproken voelen.

 • Yvan Lindekens

  Dat kerk en staat gescheiden zijn betekent niet dat een rechtbank geen rekening kan houden met de gevoeligheden van de betrokkenen. De meerderheid van de slachtoffers waren moslim. Overigens oogstte de Nieuw-Zeelandse aanpak na de schietpartij veel lof en werd de premier, Jacinda Ardern, wereldwijd geprezen om haar ingetogen en respectvolle benadering. Sommigen hier kunnen er iets van leren.

 • Gunter Verleyen

  Je kan toch met een lege maag een proces bijwonen, ik ontbijt ook niet...