Privébegrafenis voor oorlogsmisdadiger Praljak die zichzelf vergiftigde na het aanhoren van zijn straf

Slobodan Praljak.
RV Slobodan Praljak.
De Bosnisch-Kroatische oorlogsmisdadiger Slobodan Praljak die zichzelf doodde met een gifdrankje na het aanhoren van zijn straf woensdag voor het oorlogstribunaal van Den Haag, zal een privébegrafenis krijgen, zoals hij het zelf gewenst had. Dat heeft zijn advocaat vandaag laten weten.

In een verzegelde brief van jaren geleden heeft de man aan zijn familie bekendgemaakt dat hij een begrafenis in intieme kring wilde hebben. 

De brief houdt volgens de advocaat geen verband met wat er zich woensdag voor het gerechtshof heeft afgespeeld waar de 72-jarige man in het openbaar zelfmoord pleegde, nadat de uitspraak van 20 jaar celstraf voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in Bosnië tussen 1992 en 1995 was uitgesproken.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido vermeyen

    Bosniers hebben ook hun oorlogsmisdadigers, in ergere mate, nooit ophef over geweest.....

  • Jozef Dezeeuw

    Ik wou zowiezo niet gaan.......