Prins William steekt slachtoffers Christchurch hart onder de riem met emotionele toespraak

AFP
De Britse prins William heeft de moslimgemeenschap in Christchurch een hart onder de riem gestoken met een emotionele toespraak. Tijdens zijn bezoek aan Nieuw-Zeeland zei hij hen "dankbaar te zijn voor wat zij de wereld de voorbije weken hebben geleerd".
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De hertog van Cambridge sprak de ongeveer 160 overlevenden van de terreuraanslagen in Christchurch toe in de al-Noor moskee, waar de dader van de schietpartijen zes weken geleden het vuur opende. "Jullie hebben getoond hoe we moeten reageren op haat - met liefde", aldus de Britse prins. "Moge de kracht van de liefde altijd winnen van de haat", klonk het.

Ook voor de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern had hij lovende woorden over: “Jullie premier heeft blijk gegeven van een uitzonderlijk leiderschap gebaseerd op mededogen en vastberadenheid, waarmee zij voor ons allemaal een voorbeeld heeft gesteld".

(Lees verder onder de foto)

Ook voor de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern had prins William lovende woorden.
AFP Ook voor de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern had prins William lovende woorden.

Bezoek aan ziekenhuis en hulpverleners 

Prins William kwam gisteren in Nieuw-Zeeland aan voor een tweedaags bezoek om zijn respect te betuigen aan de overlevenden en nabestaanden van de slachtoffers. Hij woonde in Auckland een plechtigheid bij naar aanleiding van Anzac Day, de dag waarop de Australiërs en de Nieuw-Zeelanders hun gesneuvelde militairen herdenken. Ook bracht hij een bezoek aan een kinderziekenhuis, waar een vijfjarig slachtoffertje van de terreuraanslagen nog steeds verzorgd wordt. Daarna ging hij richting Christchurch voor een ontmoeting met de hulpverleners die onmiddellijk na de aanslagen op het terrein actief waren.

Vanmorgen maakte de prins, onder strenge veiligheidsmaatregelen, zijn opwachting in het Christchurch ziekenhuis, waar nog altijd verschillende slachtoffers van de schietpartijen liggen. Later op de dag zal prins William een bloemenkrans neerleggen aan het Oi Manawa Canterbury Earthquake National Memorial. 

AFP
REUTERS
REUTERS14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lode Lemmens

  Zou hij ooit al gehoord hebben van Sri Lanka?

 • werner Van der Kelen

  Wat een hypocriet gedoe, in Zaventem, Barcelona, New York en nog zo veel andere plaatsen is hij niet komen kijken om de slachtoffers te steunen, eens benieuwd of hij zal doorreizen naar Sri Lanka.

 • ann van der linden

  Is hij eigenlijk al op de hoogte gebracht over wat er zich op Sri Lanka heeft afgespeeld? Waarschijnlijk is dat niet zo belangrijk!

 • Filip Desmedt

  En laat ons vooral 9/11 niet vergeten .... Of misschien Brussel .... Of misschien ... En zo kunnen we nog heel lang doorgaan ....

 • Hedwig Rombouts

  Is het iemand opgevallen dat Obama, Hillary en vele democraten het woord "christenen" niet over hun lippen krijgen? Op hun twitter hadden ze het bij de Sri Lanka aanslag over "Pasen aanbidders" lol. Mogherini, u kent ze wel, had het zelfs over een aanslag op "alle" religies...dat las ik nergens na christchurch. Het leert mij 1 zaak: islam uit de wind houden. Appeasers eerste klas. Dhimmie trofee voor hen allen.