Prijs van toegangskaartje Efteling vanaf februari afhankelijk van drukte

ANP
De entreeprijs voor de Efteling wordt vanaf februari 2020 afhankelijk van hoe druk het is in het park. Op rustige dagen kost een kaartje dan 38 euro, terwijl dit op drukke dagen 45 euro is. Op die manier hoopt het pretpark bezoekersaantallen beter te spreiden.

“Zo stimuleren we gasten om in rustigere periodes naar de Efteling te komen. Hiermee hopen we natuurlijk dat bezoekers meer verspreid komen door het jaar, zodat er minder drukke dagen zijn”, laat De Efteling weten.

Prijs duurste kaartje stijgt

Prijzen toegangskaartje Efteling vanaf februari 2020
De Efteling Prijzen toegangskaartje Efteling vanaf februari 2020

Nu kost een toegangskaartje van de Efteling nog 40 euro op normale dagen en 42 euro in het hoogseizoen. Online kost een kaartje 2 euro minder. 

Vanaf februari 2020 gaan de prijzen variëren tussen de 38 euro op de rustigste dagen en de 45 euro op de drukste dagen. Het goedkoopste ticket wordt daarmee 2 euro minder dan de huidige reguliere tickets, maar de duurste stijgt met 3 euro.

Een woordvoerder van de Efteling zegt dat van tevoren voor een heel jaar wordt bepaald wanneer een dag als ‘rustigst’ of als ‘druk’ wordt beschouwd. Dit kan op de dag zelf niet meer veranderen, ook niet als veel mensen besluiten op een rustige dag te gaan. 

De Efteling voorspelt vooraf op welke dagen het druk is en op welke niet. Dit is de planning voor december.
De Efteling De Efteling voorspelt vooraf op welke dagen het druk is en op welke niet. Dit is de planning voor december.34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Van tevoren wordt voor een heel jaar bepaald wanneer een dag als ‘rustigst’ of als ‘druk’ wordt beschouwd? Zonder rekening te houden met onvoorziene omstandigheden, zoals rotweer of een staking van het openbaar vervoer, waardoor een "drukke" dag plots "een rustige dag wordt?

 • Elisa Vleeshakker

  De prijzen blijven belachelijk hoog.de minder bedeelden onder ons.en dat zijn er stiekem heel veel in Nederland.kunnen deze bedragen niet betalen.ook niet in de minder drukke dagen.een leuk dagje met de kinderen zit er vaak niet eens in.ook ik als alleenstaande hardwerkende moeder met 2 kinderen kan de kinderen niet geven wat ze graag willen.dus een dagje Efteling.

 • Jens van den Broeck

  Vroeger kwam ik nog speciaal op de rustige dagen, dan zag ik nog wat van het park. Maar als dit zo blijft doorgaan... Laat maar zitten. Dezelfde rijen kan ik bezoeken in de supermarkt.

 • Erwin Vandriessche

  Dus hoe drukker hoe meer je betaald terwijl je minder kan doen en in langere wachtrijen staat! Zo iets kan enkel een Hollander uitvinden hé! En hoe ga je dat bewijzen aan de klanten dat het druk is? Toch raar dat dit zo maar kan. Alsof 40€ p.p. al niet duur genoeg is, zonder parkingsticket. Dus binnenkort ook camping, voedingswinkels en andere winkels en restaurants ook prijsaanpassingen toelaten volgens drukte?

 • Theo Van Hoof

  Zou je het normaal vinden Thierry Piette dat je op zaterdag en zondag bij de bakker 50% meer moet betalen omdat het weekend is? Je kan je brood en gebak toch ook op donderdag kopen? Het personeel van die bakker kost ook meer op zaterdag en zondag.