Pretparkbezoekers VS op de vlucht voor bosbrand

Bezoekers vluchten voor de rook
AP Bezoekers vluchten voor de rook
Honderden bezoekers van een pretpark in Californië haastten zich razendsnel naar de uitgang toen een bosbrand uitbrak. De brandweer probeerde de menigte te kalmeren en terug te sturen om het vuur bij de ingang van het park snel onder controle te krijgen.

Het park werd desondanks kort na de middag geëvacueerd. Volgens de leiding van Six Flags Magic Mountain en het waterpark Hurricane Harbor kon de veiligheid van de bezoekers en medewerkers van het park niet meer worden gegarandeerd. Bezoekers renden in badkleding het park uit om te vluchten voor de rook en de asregen.

Parkbezoeker Rachel Gallat, die een vriend opzocht die in het park aan het werk was, vertelde tegen de Los Angeles Times hoe de bezoekers teruggestuurd werden naar de achterkant van het 260 hectare grote terrein, om weg te blijven van de brandbestrijdingsactiviteiten bij de ingang. “Ik had net een ijskoffie gehaald en toen ik naar buiten liep, regende de as op me neer. Er was een grote wolk van rook, en ik zag mensen om me heen in paniek raken. Niemand wist meer waar ze naar toe moesten gaan.”

lees verder onder de foto:

Raul Martinez Gallegos

Evacuatie

Volgens de brandweer van Los Angeles was de evacuatie niet door hen gecoördineerd. “We hebben daar geen opdracht toe gegeven”, aldus woordvoerster Melanie Flores. Volgens de brandweer zijn negen mensen in het ziekenhuis behandeld voor het inademen van rook.

De zomerse temperaturen kwamen zondag boven de 35 graden uit en bovendien stond er een harde wind. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Raul Martinez Gallegos
Brand bij Six Flags Magic Mountain
AP Brand bij Six Flags Magic Mountain
AP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rik lagrou

    Waar zijn de groenen nu --heli zouden in 1dag Nee men laat liever aan de grond Bossen branden