Pretparkbezoekers hangen 20 minuten verticaal in defecte achtbaan

twitter @TerryBpne
Inzittenden van een achtbaan in het Engelse attractiepark Alton Towers hebben meer dan twintig minuten vastgezeten in een achtbaan. Op videobeelden is te zien hoe een kleine dertig passagiers op zo’n dertig meter hoogte haast verticaal vasthangen in ‘The Smiler’.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het incident gebeurde gisteravond rond 18 uur tegen sluitingstijd aan. Niemand raakte gewond. De trein zette zich na het euvel opnieuw in beweging en maakte het voorziene traject gewoon af.

‘The Smiler’ geldt als een van de populairste attracties van het pretpark dat jaarlijks bijna twee miljoen bezoekers trekt. De rollercoaster ging in 2013 open en kostte omgerekend meer dan twintig miljoen euro. Inzittenden maken in totaal liefst veertien opeenvolgende loopings, goed voor een wereldrecord.

De achtbaan heeft geen vlekkeloze reputatie. In juni 2015 raakten zestien pretparkbezoekers gewond toen hun trein met een snelheid van 83 km/h botste op een lege testtrein. Twee jonge vrouwen (20 en 23) liepen dermate zware verwondingen op dat bij hen een been moest worden geamputeerd. De rechtszaak rond de schadevergoedingen is nog niet afgerond.

Een woordvoerder van het pretpark verklaarde aan The Sun dat hun technici al het mogelijke doen om eventuele defecten bij 'The Smiler’ te herstellen. Over de eventuele oorzaak is nog niets bekend. De attractie gaat vooralsnog niet dicht. 

twitter @TerryBpne
RV5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Piet Van Buggenhout

  Ze mogen bljj zijn dat de Belgische Spoorwegen hen er niet moest uithalen, die zouden hen zeker twee uur laten zitten

 • jos De Decker

  Ik snap niet dar ze er zoveel mensen in krijgen die dat durven. Mij mogen ze nog een miljoen beloven om 1 rit mee te maken dan doe ik het nog niet in de wetenschap dat mijn tikker zoiets nooit overleeft.

 • Stefanie van Dijk

  Dat andere ongeluk wat wordt aangehaald is te wijten aan een menselijke fout, heeft helemaal niks te maken met de attractie an zich

 • didier vandevyver

  krijgen dus waar voor hun geld

 • Eddy DESMET

  Dat is op zichzelf ook al een attractie !