Presidentskandidaat O’Rourke haalt uit naar Trump: “Immigranten maken de VS veiliger”

AP
Democratisch presidentskandidaat Beto O’Rourke maakte het afgelopen weekend duidelijk dat hij het niet eens in met het migratiebeleid van huidige president Trump. Hij vertelde in zijn thuisstad aan de menigte dat immigranten de steden net veiliger maken. O’Rourke wil het in 2020 opnemen tegen president Trump.

“We zijn veilig,  niet ondanks het feit dat we een stad zijn van immigranten en asielzoekers. We zijn veilig net omdat we een stad zijn van immigranten en asielzoekers!”, zei O’Rourke vastberaden tijdens de toespraak in de staat Texas.

Hiermee gaat hij lijnrecht in tegen de mening van huidige president Trump, die migranten en asielzoekers net wil weren uit de VS. O’Rourke is zelf afkomstig uit El Paso, een grensstad met Mexico.

Hij uitte ook rechtstreekse kritiek op de president: “De machtige mensen hebben in dit land veel te lang hun privileges behouden ten koste van mensen zonder macht. Ze hebben angst en verdeeldheid gebruikt, net zoals onze huidige president nu angst en verdeeldheid gebruikt tegenover ras, etniciteit, geografie en religie om ons uit elkaar te drijven, ons kwaad te maken en bang voor onszelf en voor anderen”.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karel Tichmann

    “Immigranten maken de VS veiliger”? En nu voor de waarheid FBI-statistieken: "Sinds 2001 zijn 63.000 Amerikanen (10 p/dag) vermoord bij illegalen". Dit is makkelijk op te zoeken en onmogelijk te verzinnen.

  • Jan Lemmens

    Onze grote steden zijn nu niet bepaald een voorbeeld van veiligheid. Er is ongetwijfeld een link tussen het aantal migranten en de criminaliteitscijfers.

  • Ludwig Vanden Boer

    Wij hebben hier ook een massa inwijkelingen rondlopen maar ik voel er mij veel onveiliger door. Hij die de meerwaarde van immigratie op een duidelijke manier kan kenbaar maken en daarbij ook de eigenheid van de plaatselijke bevolking op alle gebied kan waarborgen krijgt mijn stem, zo niet ben ik absoluut tegen immigratie.

Video