Presidentskandidaat Joe Biden haalt recordbedrag op voor campagne

Joe Biden
AFP Joe Biden
De nieuwe Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft 6,3 miljoen dollar (5,4 miljoen euro) opgehaald in de eerste 24 uur van zijn campagne. Dat is een record voor de Democratische voorverkiezingen. 

De voormalige vicepresident van Barack Obama, Joe Biden, kondigde donderdag zijn presidentiële kandidatuur aan voor de Democraten. Hij haalde op één dag een recordbedrag van 6,3 miljoen dollar op. Hij doet daarmee beter dan de met 46 jaar relatief jonge kandidaat Beto O’Rourke, die ongeveer 200.000 dollar minder ophaalde, en Bernie Sanders, eveneens een populaire kandidaat, die bleef steken op 6 miljoen dollar. 

Bidens campagneteam ging direct na de aankondiging van zijn kandidatuur aan de slag. Zo werden er veel mails verspreid waarin om donaties gevraagd werd. Biden zelf was dezelfde avond nog aanwezig bij een fundraiser voor potentiële geldschieters.

Het is een geslaagd begin van de campagne van Biden, die ook in de polls op kop ligt. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.