President Trump weigert om lof te zingen van John McCain

De overleden senator John McCain en president Donald Trump.
AFP De overleden senator John McCain en president Donald Trump.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de publicatie tegengehouden van een persmededeling van het Witte Huis waarin de lof werd gezongen van de zaterdag overleden senator John McCain. Dat meldt de krant The Washington Post.

De mededeling was opgesteld door de communicatiedienst van het Witte Huis. De senator, die ooit krijgsgevangene was in Vietnam, werd er een "held" in genoemd. Trump liet weten dat hij het liever hield bij een korte tweet, aldus The Washington Post. 

Melania

"Mijn medeleven en oprecht respect voor de familie van senator John McCain. Onze gebeden en ons hart zijn bij jullie!", had de president getweet bij het vernemen van het overlijden van McCain. Een neutrale mededeling, zonder dank, zonder lof, zonder verwijzing naar het bijzondere parcours van de politicus, en dat in tegenstelling tot vele anderen die de man prezen omwille van zijn levensloop.


Zelfs first lady Melania Trump had getweet: "Dank aan senator McCain voor de diensten die hij aan ons land heeft bewezen." En ook vicepresident Mike Pence had de man bedankt voor "zijn leven in dienst van de natie en het leger". (lees hieronder verder)

REUTERS

Een en ander is symptomatisch voor de verhouding tussen Trump en McCain. Volgens Amerikaanse media had McCain laten weten dat hij Trump niet op zijn begrafenis wilde. De Amerikaanse vlag die zondag nog halfstok hing op het Witte Huis wapperde maandag alweer zoals altijd. Een periode van rouw die volgens heel wat waarnemers veel te kort was.

Minder dan 48 uur na het overlijden van John McCain wappert de vlag al weer als anders aan het Witte Huis.
REUTERS Minder dan 48 uur na het overlijden van John McCain wappert de vlag al weer als anders aan het Witte Huis.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Connaerdt

  Een van de weinige republikeinse stemmen die het openlijk oneens was met de soms hilarische beslissingen van Trump. Mc Cain was meer president dan the Donald ooit zal zijn.

 • John Rogers

  Als je zelf geen respect hebt voor oude waarden binnen je eigen parij alsook erbuiten, is de persoon in kwestie: Mr.Trump, helemaal niets van enige betekenis.

 • willy eeckhout

  Terwijl Mc cain aan het vechten was in Vietnam, was deze lafaard zijn dollars aan het tellen, degoutant ventje!

 • Diane Bernaerts

  Telkens je denkt dat Trump niet lager kan gaan en niet "kleiner" en rancuneuzer kan worden, doet hij het toch weer!

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Trump is een arm mens. Geen respect voor niets. Wat heeft ooit iemand in VS regeringskringen gezegd? Als je Trump als vriend hebt hebt je geen vijanden nodig.