President Nicaragua bereid tot nieuwe dialoog

Demonstranten gebruiken zelfgemaakt vuurwapens.
EPA Demonstranten gebruiken zelfgemaakt vuurwapens.
In Nicaragua is de regering van president Daniel Ortega bereid om opnieuw om de onderhandelingstafel te zitten met de leiders van de protesten die nu al bijna twee maanden aanhouden. Morgen wordt de dialoog hervat, zo meldde de bisschoppenconferentie van het Centraal-Amerikaanse land, die als bemiddelaar optreedt.

Ondertussen maakt de Burgeralliantie voor Gerechtigheid en Democratie, met vertegenwoordigers van de studenten, middenveldorganisaties, boeren en private sector, zich op voor een nationale staking op donderdag. Al sinds 18 april zijn er aanhoudende protesten in Nicaragua. Die waren ontstaan tegen een geplande verhoging van de sociale bijdragen en waren een initiatief van studenten, maar breidden al snel uit tot betogingen tegen Ortega.

De president wordt onder meer verweten dat hij te repressief optrad tegen de betogers. Volgens het Nicaraguaanse centrum voor de mensenrechten (Cenidh) vielen al bijna 150 doden sinds het begin van de protesten.

Nicaraguanen staan in de rij bij een migratiekantoor in Managua, om hun paspoort te aan te vragen om naar een ander land te kunnen verhuizen om te ontkomen aan de crisis, die na twee maanden al zeker 152 doden heeft geëist.
AFP Nicaraguanen staan in de rij bij een migratiekantoor in Managua, om hun paspoort te aan te vragen om naar een ander land te kunnen verhuizen om te ontkomen aan de crisis, die na twee maanden al zeker 152 doden heeft geëist.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.