President Brazilië niet te spreken over groot aantal penisamputaties in zijn land

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro
REUTERS De Braziliaanse president Jair Bolsonaro
De rechts-conservatieve Braziliaanse president Jair Bolsonaro is verbolgen over het aantal penisamputaties door gebrekkige hygiëne in zijn land. Jaarlijks worden er om die reden wel 1.000 penissen geamputeerd, een “belachelijk en triestig” getal volgens de president.

President Bolsonaro zei aan de pers dat zijn regering dringend werk moet maken van een bewustmakingscampagne over de mogelijke gevaren van slechte hygiene voor het mannelijk geslachtsdeel. 

“In Brazilië gebeuren er jaarlijks 1.000 penisamputaties door een gebrek aan water en zeep”, zei hij. “We moeten een manier vinden uit dit diep dal”, klonk het. 

Een woordvoerster van de Braziliaanse Vereniging voor Urologie zegt dat het getal is gebaseerd op officiële gegevens van penisamputaties. Een amputatie kan noodzakelijk zijn in het geval van onbehandelbare infecties, kanker of complicaties van een HIV-infectie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.