Premier Michel wijst Tshisekedi op Congolese wil om verandering

De nieuwe Congolese president Felix Tshisekedi
EPA De nieuwe Congolese president Felix Tshisekedi
Premier Charles Michel heeft de nieuwe Congolese president Felix Tshisekedi gelukgewenst met zijn benoeming. De eerste minister onderstreepte in één adem wel "de wil om verandering, transparantie en democratie van de Congolese bevolking". Die kan niet genegeerd worden, aldus Michel.

Michel maakte de gelukwensen in naam van zijn regering over naar aanleiding van de eedaflegging van Tshisekedi eerder deze week. De ontslagnemende premier beklemtoonde daarbij ook de solidariteit van België "met de Congolese bevolking".

"De voorbije weken hebben de wil om verandering, transparantie en democratie getoond van het Congolese volk, die niet te negeren valt", aldus de premier. "Gezien de twijfels over het verloop van het verkiezingsproces hopen we dat de komende weken vooruitgang mogelijk zal zijn op het pad van inclusiviteit, stabiliteit en ontwikkeling met het oog op het welzijn van de Congolese bevolking.”

"Het is in die geest dat wij onze meest oprechte succeswensen overmaken", besluit Michel. "We hopen dat de sterke banden die u persoonlijk binden met België zullen toelaten om de relaties tussen onze landen te versterken ten voordele van onze burgers.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tony Vandermaelen

  Dat van de pot en de ketel ... Michel beseft het zelf niet. Wat een kemel.

 • RIK VERDING

  Ik dacht dat er sprake was van een vervalst diploma.De VRT was toch heel fier van dit te kunnen melden. Speelt voor premier Michel blijkbaar niet mee.

 • adam naaktgeboren

  Hij wil het belang van een regering van lopende zaken uitbrengen. m.a.w. We blijven aan de vetpot zitten.

 • Jacques Van de Velde

  Maar Michel toch, hoe naïef kan men nog zijn, het is daar ook eigen zakken eerst en dat zal de eerste 50 jaar nog niet veranderen ....... maar allee u hebt een politiek correct advies gegeven en iedereen stond erbij en keek ernaar

 • mieke vermeulen

  Michel moei je toch eens in eigen land .