Premier May wil brexitakkoord voor heel Verenigd Koninkrijk

EPA
Brits premier Theresa May heeft duidelijk gesteld dat ze een brexitakkoord wil onderhandelen dat geldt voor het hele Verenigd Koninkrijk en dat ze de tijd niet rijp acht voor een nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid. Dat heeft haar woordvoerder vandaag gezegd.

"De premier is heel duidelijk over haar vastberadenheid om een akkoord te sluiten dat werkt voor alle delen van het Verenigd Koninkrijk én voor de Europese Unie. Ten tweede maakt stelt ze al maandenlang heel duidelijk dat het nu niet het geschikte moment is voor een tweede referendum in Schotland", verklaarde haar woordvoerder aan reporters.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marcus bastiaensens

  Dus harde grenzen op het Iers eiland.

 • Jurgen Vermaut

  De meeste dromen zijn bedrog...

 • Nick de Anno

  Grenzen dicht naar de UK, gedaan met voordelen. Ze hebben altijd extra gekregen, nu stoppen en afstoten.

 • Dirk Brouns

  Wel vasthouden aan een referendum waar meer en meer mensen zich niet meer in kunnen vinden maar anderzijds andere een referendum ontzeggen. De machtsgeilheid en hypocrisie van politici ten top