Premier Abchazië komt om het leven bij verkeersongeval

De Russische president Vladimir Poetin en Raul Khadjimba , de president van Abchazië. Archieffoto.
EPA De Russische president Vladimir Poetin en Raul Khadjimba , de president van Abchazië. Archieffoto.
In Abchazië is premier Gennadi Gagulija gisterenavond omgekomen bij een verkeersongeval. Dat meldde het Russische staatspersagentschap TASS. Het pro-Russische Abchazië is een onafhankelijke republiek. Het grootste deel van de internationale gemeenschap beschouwt het echter als een autonoom gebied binnen Georgië.

Het ongeval gebeurde in het district Goedaoeta op de weg tussen Psou, aan de grens met Rusland, en de hoofdstad Soechoemi. 

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Abchazië reed de premier mee in een colonne toen een tegenligger het rijvak opdraaide en botste met de wagen waarin de regeringsleider zat.

President betuigt medeleven

In de colonne reed ook de huidige Abchazische president Raul Khadjimba mee, maar die bleef ongedeerd. "Ik was in de colonne. De premier reed achter mij met zijn veiligheidsagenten in zijn wagen. Ik raakte niet gewond", zo wordt hij door TASS geciteerd. "Ik betuig mijn medeleven aan de familie en nabestaanden. Ik ben nu bij hen."

De 70-jarige Gagulija was nog maar in april 2018 aan zijn nieuwste termijn als premier begonnen. Hij was daarvoor al twee keer eerder regeringsleider in Abchazië, in de periodes 1995-1997 en 2002-2003.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erik Weyn

    Ja... een ongeval?

  • andre Dewilde

    Mislukte aanslag, nie meer of nie min. Dader had zich vergist van wagen waar de president in zat.