PostNL biedt excuses aan voor pakketje in gang na 'touwtje in brievenbus'

Het betreffende pakketje bij Laura in de gang.
Laura van Tongeren Het betreffende pakketje bij Laura in de gang.
De deur openen via een touwtje dat uit de brievenbus hangt. Handig voor als de kinderen buiten spelen, maar ook handig als je als postbezorger een pakje komt bezorgen. Dat kun je dan gewoon in de gang zetten. Laura van Tongeren denkt daar heel anders over. Ze is woest over het pakketje in haar gang, deed haar beklag op Facebook en kreeg ruim 23.000 reacties. Lang niet iedereen is het met haar eens.

"Ik krijg hier een beetje Harry Potter-gevoelens bij", schrijft Van Tongeren. "Ervan uitgaande dat Harry Potter een fantasieverhaal is en zo’n pakket dus met geen mogelijkheid door een brievenbus past, betekent dat dus dat mevrouw of meneer zich onrechtmatig toegang heeft verleend tot onze woning om 13.04 uur", aldus Van Tongeren in haar Facebook-bericht aan PostNL, het bedrijf dat het pakket bezorgde. 

"Als een inbreker"

Laura vindt dat de postbezorger zich als een inbreker heeft gedragen. "Naast dat het onbeschoft, asociaal en strafbaar is, heeft het ook een effect op mijn gevoel van veiligheid in mijn eigen woning", zo vervolgt ze haar relaas. 

Dat ze een touwtje uit de deur heeft hangen, waardoor iedereen de deur open kan maken, betekent volgens haar niet dat iedereen welkom is en zichzelf zomaar toegang mag verlegen. Daarbij was ze op het moment van bezorgen naar eigen zeggen gewoon thuis en werkte de deurbel naar behoren. "U zult dan ook begrijpen hoe verbaasd ik was om dit pakketje midden in de gang aan te treffen."

Excuses

Volgens PostNL heeft mevrouw Van Tongeren gelijk. "Dit is niet de juiste manier van bezorgen", laat het bedrijf in een reactie weten. "We hebben inmiddels contact gehad met de bezorger, en we gaan mevrouw onze excuses aanbieden."

Die excuses zijn volgens veel mensen op Facebook niet nodig. Van de ruim 23.000 reacties vindt het merendeel dat Van Tongeren 'zich niet aan moet stellen'. "Wees blij dat je pakketje er is", klinkt het meerdere keren. En: "Ik denk dat deze postbezorger graag wilde dat het pakketje netjes en droog bij de eigenaar terechtkwam. Als u het gevoel heeft niet meer veilig te zijn in uw woning, zou ik overwegen om het touwtje in de brievenbus te verwijderen", schrijft Paul Rogaar. 

PostNL heeft de wisselende reacties op de actie van de bezorger ook gelezen, maar blijft erbij dat dit niet de juiste manier van bezorgen is, ook al heeft de bezorger het pakketje waarschijnlijk 'met de beste bedoelingen in de gang gezet'. Of de postbode in kwestie een berisping krijgt, is nog niet bekend. "Hij is vandaag gewoon aan het werk."

Laura van Tongeren was niet voor een reactie bereikbaar. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Mot

  Ze hangt een touwtje door de brievenbus aan de klink zodat de deur altijd open kan, maar voelt zich niet veilig als iemand er gebruik van maakt?

 • Chantal Claes

  Als ik als postbezorger dat touwtje zie hangen en ik sta onder tijdsdruk en wetende dat elke klant graag zsm zijn bestelling heeft, zou ik ook durven veronderstellen dat het er met de bedoeling hangt van 'zet maar binnen'. En die brave mens heeft netjes de deur gesloten. De vrouw maakt een heisa die voor niks nodig is. Haal het touw weg als je niet wilt dat onbekenden zich toegang verschaffen.

 • Peter Buyck

  Er zijn andere verhalen over PostNL ook... koeriers die zelf aftekenen voor het pakje, hun rit toch niet uitvoeren, te laat vertrekken en dan de rit niet afgewerkt krijgen (en dan maar 'valsheid in geschrifte: ontvanger was niet thuis'

 • hubie

  Gelukkig dat ik de bezorger niet ben, ze zou geen pakkettjes meer thuis krijgen, bericht in de bus en zelf afhalen !!!

 • Fons Casteels

  Ik heb medelijden met die bezorger van Post.nl. Die m/v dacht volgens mij "er is niemand thuis, maar ze verwachten mij, en ze hopen dat ik het pakje toch aflever zodat ze het hebben als ze thuis komen".