Porsche en Boeing gaan samenwerken aan elektrische vliegtuigen

Concurrent Volocopter doet samen met Daimler al testvluchten in een aantal grootsteden.
REUTERS Concurrent Volocopter doet samen met Daimler al testvluchten in een aantal grootsteden.
De Duitse sportwagenbouwer Porsche wil op lange termijn actief worden in de sector van de elektrische vliegende toestellen en gaat daarvoor samenwerken met de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing. Samen willen beide bedrijven onder andere een elektrisch, verticaal opstijgend toestel voor gebruik in steden ontwikkelen en testen.

Dat hebben de twee bedrijven donderdag bekendgemaakt. "We brengen de sterktes van twee wereldwijd leidende ondernemingen samen, om actief te worden in een potentieel belangrijk marktsegment van de toekomst", aldus Detlev von Platen, verkoopdirecteur bij Porsche. In het project zullen experten van beide ondernemingen en diverse dochterbedrijven samenwerken.


De sportwagenbouwer is niet alleen in zijn zoektocht naar nieuwe mobiliteitsconcepten. Bij Volocopter bijvoorbeeld, dat al testvluchten uitvoert in een aantal grootsteden, is al concurrent Daimler (moederbedrijf van autobouwer Mercedes) aan boord. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mark De vos

    Gaan we nu boeings krijgen met porsche motoren?!