Populariteit Bolsonaro keldert

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.
REUTERS De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.
De populariteit van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro keldert. Nog maar 41 procent van de mensen schaart zich achter zijn beleid. In februari was dat nog 57,5 procent. Dat blijkt uit een peiling van het MDA-instituut in opdracht van de Nationale Transportconfederatie (CNT).

Meer dan de helft van de 2.002 ondervraagden (53,7 procent) keurt het beleid van de extreemrechtse president af, tegenover 28,2 procent in februari.

De peiling werd afgenomen tussen 22 en 25 augustus, in volle polemiek over de bosbranden in het Amazonegebied.

Bolsonaro is sinds begin dit jaar aan de macht in Brazilië.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jeroen Beckers

  De criminaliteit gedaald in Brazilie? Fake cijfers van een extreem-rechtse regering. Z'n dalende populariteit is de enige reden dat hij zegt iets te gaan doen aan de bosbranden. Met woorden maar niet met daden.

 • philippe dierickx

  De media maakt zich blijkbaar weer blij met een dode mus. Populariteit trump, salvini, orban en bolsonaro keldert elke zogezegde peiling. We zullen zien bij de volgende verkiezingen. Weet je nog 26 mei 2019. Het VB was ook zogezegd dood en begraven.

 • Kai Rombouts

  En vandaag lees ik nieuws dat criminele activiteiten met méér dan 20 % zijn gedaald sinds de nieuwe president de touwtjes in handen heeft in Brazilië. We weten allemaal dat links tuk is op criminele toestanden. Antifa kwijlt er zelfs op.

 • Jaak Casteleyn

  Het chagrijn en onbekwaamheid staat op dat gezicht van dat individu te lezen, dit verdienen de Brazilianen niet.

 • Philomena Vanderweyen

  Al die rechtsgezinde politici zijn maar voor even aan de"macht" omdat ze enkel maar bekwaam zijn om ruzie te stoken ,verder geen enkel ander talent.