Populaire presentatrice deelt 'geheime' afslanktip. Maar die komt haar duur te staan

Megyn Kelly
EPA Megyn Kelly
Nu het nieuwe jaar begonnen is, gaan de afslanktips er bij vele mensen in als zoete koek. Maar wanneer een topfitte Amerikaanse presentatrice en journaliste - Megan Kelly - haar omstreden geheim voor een gezond leven deelt, wordt ze getrakteerd op een storm van protest.

Tijdens haar programma 'Megyn Kelly Today' verklapte de NBC-journaliste hoe ze tijdens haar studentenjaren erin was geslaagd om slank te blijven. De sleutel tot haar succes was volgens Kelly: fat shaming.

"Velen onder ons hebben dit gewoon nodig", vertelde ze. Tijdens haar studententijd was ze wat bijgekomen. Vervolgens zei ze tegen haar stiefvader: "Telkens je me naar de keuken ziet gaan, moet je me maar vermanend toespreken en zeggen 'Wil je dan een dikzak worden?'"

"En dat heeft gewerkt!", aldus de presentatrice.

Op Twitter zijn vele mensen nochtans niet te spreken over de tip. Ook de dochter van de Republikeinse senator John McCain, Meghan, mengde zich in het debat. Ze vertelde hoe ze aan het begin van haar carrière gepest werd omwille van haar gewicht en vervolgens in therapie moest bij een psycholoog. "Fat shaming is nooit oké", schreef op de microblogsite. "We moeten ervoor zorgen dat we een klimaat creëren waarin vrouwen gewoon worden geaccepteerd zoals ze zijn."

Een andere gebruiker merkte op: "Megan Kelly veronderstelt dat vele vrouwen baat hebben bij fat shaming. Wat gaat er in hemelsnaam in haar hoofd om?"

"Mensen die met gewichtsproblemen te kampen hebben, moet men niet nog eens gaan vernederen", luidde een andere commentaar.

De ontstane hetze noopte de journaliste ertoe om op haar uitspraak terug te komen en haar omstreden afslanktip opnieuw in te slikken. "Bijna 40 procent van de Amerikanen kampt met overgewicht", verklaarde ze zich nader. "Deze mensen hebben hulp nodig. Maar men moet weliswaar behoedzaam met hen omgaan. Fat shaming is het allerlaatste wat ze nodig hebben."
35 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • daniel moniez

  die vrouw had het hier over ne meditatie ,die werkt, ben 10 kg vermagerd,door meditatie,herzeggen, ge eet teveel en ik eet minder,

 • Catherine D'haveloose

  Het probleem is niet alleen haar reactie, het is haar hele arrogante attitude. Ze is al van verschillende tv stations op straat gezet wegens haar harde, ruwe en arrogante aanpak van iedereen. Ze zou gewoon geen toelating meer mogen hebben om nog haar gezicht op gelijk welke post te laten zien.

 • johanneke li

  weeral overdreven reacties... als een persoon er zelf om vraagt als een soort geheugensteuntje is er niets mis mee, het is natuurlijk een ander gegeven als het gebeurt zonder dat de betrokkene erom gevraagd heeft. een wereld van verschil dus.

 • pieter De Potter

  Toen ik de titel las dacht ik dat ze reclame gemaakt had voor het gebruik van cocaïne, die ook als slankmaker werkt.

 • Moreno Tecchio

  Niet elke dieet werkt voor iedereen en zo deze manier van dieeten ook niet maar als het voor heeft gewerkt en zij heeft er geen probleem mee gehad awel proficiat goed gedaan zou ik zeggen