Poolste justitie zet 800 pedofielen met naam en foto op internet

Thinkstock
Het Poolse ministerie van Justitie heeft een register met achthonderd zedendelinquenten online gezet. In het register staan namen, geboortedata, woonplaats, foto's en de misdaden van vooral pedofielen die kinderen onder de vijftien hebben misbruikt. 

Het ministerie wil met de database de criminelen beter controleren en nieuwe gevallen van misbruik voorkomen. Het register wordt voortdurend bijgewerkt.

"Het recht op kinderbescherming telt zwaarder dan het recht op privacy van daders", zegt justitieminister Zbigniew Ziobro over het controversiële initiatief.

De database is voor iedereen vrij in te zien. Er is ook nog een groter register waar onder andere mensen in staan die veroordeeld zijn voor het bezit van kinderporno. Deze lijst is alleen in te zien door bepaalde instellingen, zoals scholen. Justitie roept hen bijvoorbeeld op hun personeel te screenen via dit register.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Hier is dat ondenkbaar. Kwestie van de privacy want je mag niet weten wie er mogelijk je kind gaat lastigvallen.

 • Jean West

  Dag is in de USA al tiental jaren zo en niet alleen pedofielen. Als je ergens naar toe wil verhuizen kan je via een website raadplegen waar de criminelen die hun straf uitgezeten hebben wonen.

 • monique dewaele

  ok maar dat betekent wel dat ze vrij rondlopen !

 • johny daneels

  Waarom zet men de foto en namen van al die jongeren niet op het net die onze politie en brandweer aanvallen? Dat zou ik op prijs stellen en veel mensen samen met mij

 • Christina Van Dyck

  Dat is de beste manier om die pedofielen hun smerige praktijken te fnuiken. Eerst gevangenisstraf en dan voorgoed hun gezicht met naam en toenaam bekend maken aan iedereen. Eindelijk iets om kinderen te beschermen.