Poolse trucker aan Franse péage gepakt met bijna een ton hasj

Illustratiebeeld.
Kos Illustratiebeeld.
Een 53-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur is gisteren aan de péage van Vienne-Reventin, in het Franse departement Isère, onderschept met bijna een ton cannabishars in zijn truck. Dat meldt het parket van Vienne vandaag.

De vondst gebeurde toen de douanediensten de trucker aan de kant zetten voor een routinecontrole. In de vrachtwagen troffen ze iets meer dan 930 kilogram hasj aan. De chauffeur is opgepakt en deze namiddag verhoord.

Het gaat volgens het parket om de grootste vangst van het jaar. In 2018 was de grootste vangst van de douanediensten goed voor 2,5 ton. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Plessers

  Die kan beter de Franse nationaliteit aanvragen,die is voorlopig nog niet thuis

 • Jan Verstrepen

  één van de duizenden die dagelijks de EU doorrijden, EU en open grenzen de bakermarkt van de misdaad.

 • Ricci Latte

  Je hoeft je al niet af te vragen hoeveel ton er dan al wel doorgekomen is... ik denk eerder dat ze er af en toe ééntje uitpikken om zogezegd de waan te wekken dat er wel degelijk werk van gemaakt wordt terwijl ze misschien zelf mee in de handel betrokken zijn... en niet enkel in La Douce France... gesjoemel en oplichterij tieren welig in Europa, daar roeren die in Straatsburg niet over natuurlijk, die kloten liever Jan met de pet want dat is veel makkelijker.

 • Mohamed Mak

  Hasjh of maruana werd vroeger vooral gebruikt als pijnstillers.Een natuurlijk product is het z erg is het niet ?in nederland verkopen ze het aan elke hoek en is het legaal geworden?. Je kan het ijken met tabak ..... Dat andere drugs Bvb heroine,crack ,speed,cocaine en al dat chemische troep ,daar zit het gevaar ?dat maakt een mens kapot ....Zelfs cazinos en al dat gegok zouden ze ook moeten verbieden en zelfs alcohol......Politie heeft veel werk in de nachten van de weekend door alcohol

 • Paul Philippaerts

  Ge moet maar chance hebben. Als het waar is dan moet er nog al eens iets passeren, als ze bij gewoon toeval eentje kan tegenhouden met 1000kg aan boord.