Poolse mijnwerkers zitten 1.000 meter onder de grond vast na aardbeving: minstens twee doden

Getty
Bij een mijnongeval in het zuiden van Polen zijn minstens twee kompels omgekomen. Drie anderen zijn nog vermist nadat een aardbeving een instorting veroorzaakte. Ze zitten ongeveer een kilometer onder de grond vast, zegt de directeur van het bedrijf dat eigenaar is van de mijn.

De mijn werd gisteren getroffen door een aardbeving met een kracht van 3,5 tot 4,0. Toen konden al twee mijnwerkers worden gered nadat de gang waarin ze werkten gedeeltelijk was ingestort. Het duo is er relatief goed aan toe, aldus de directeur van het bedrijf JSW. Ze konden zonder hulp lopen en zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Een derde mijnwerker werd gisteravond wel gehoord, maar pas vandaag buiten bewustzijn geborgen, aldus Ozon. Hij bezweek niet veel later. Ook een vierde man, die pas vandaag gevonden werd, was al dood.

De kompels maakten onderdeel uit van een team dat een nieuwe tunnel aanlegde. Een woordvoerder van de hulpdiensten zei eerder tegen televisiezender TVN24 dat het werk bemoeilijkt wordt door een hoge concentratie van het giftige gas methaan in de mijngangen. In totaal waren op het moment van de aardbeving ongeveer 250 mensen aan het werk in de mijn.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kansarax Buda

    Sterkte aan de families..