Pools parket vervolgt eigenaar escaperoom waarin vijf meisjes omkwamen door brand

Mensen hebben bloemen en kaarsjes bij de uitgebrande escaperoom in het Poolse Koszalin gelegd.
AP Mensen hebben bloemen en kaarsjes bij de uitgebrande escaperoom in het Poolse Koszalin gelegd.
Het Poolse parket heeft de eigenaar van de escaperoom waar vrijdag vijf meisjes omkwamen bij een brand, beschuldigd van dood door schuld. 

Als hij schuldig wordt bevonden aan het onopzettelijk veroorzaken van de dood van de meisjes, kan hij een gevangenisstraf tot acht jaar krijgen, laat de woordvoerder van het parket aan persbureau PAP weten.

Koolmonoxidevergiftiging

De eigenaar van de escaperoom in het Poolse Koszalin werd zondag gearresteerd. In een van de kamers was vrijdagavond brand uitgebroken in een naastgelegen kamer en blokkeerde de vluchtroute van de slachtoffers, maakte de aanklager bekend. Volgens het eerste onderzoek is er gas ontsnapt en is daardoor vuur ontstaan. De slachtoffers zijn bezweken aan koolmonoxidevergiftiging.

Volgens de brandweer was de kamer waar de meisjes uit moesten ontsnappen ongeveer 7 vierkante meter groot. Ernaast stonden verwarmingsinstallaties naast brandbare materialen en er waren kaarsen in het pand. Ook de elektrische bedrading was provisorisch.

Politieonderzoekers op de plek van de brand in het Poolse Koszalin.
AP Politieonderzoekers op de plek van de brand in het Poolse Koszalin.
Mensen leggen kaarsen bij de uitgebrande escaperoom om de vijf dodelijke slachtoffers te herdenken.
EPA Mensen leggen kaarsen bij de uitgebrande escaperoom om de vijf dodelijke slachtoffers te herdenken.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.