Pompeo waarschuwt Moskou voor "onaanvaardbare" inmenging bij verkiezingen

De Russische en Amerikaanse ministers van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en Mike Pompeo tijdens een gezamenlijke persconferentie.
Photo News De Russische en Amerikaanse ministers van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en Mike Pompeo tijdens een gezamenlijke persconferentie.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft Moskou gewaarschuwd voor "onaanvaardbare" Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen in de VS. Dat deed hij tijdens een ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.

"Ik was duidelijk. Het is onaanvaardbaar en ik heb onze verwachtingen van Rusland duidelijk gemaakt", verklaarde Pompeo op een gezamenlijke persconferentie.

Lavrov stelde dan weer dat de beschuldigingen dat Rusland tussengekomen zou zijn bij de verkiezingen van 2016 op "niets zijn gebaseerd". Hij verwees naar het rapport van speciale gezant Robert Mueller waarin staat dat er geen bewijs is van samenzwering tussen Donald Trump en Rusland.

Voorts riep Pompeo Rusland tijdens het gesprek in de Oval Office op om het conflict met Oekraïne op te lossen. Het gesprek tussen de Amerikaanse en Russische topdiplomaten vond achter gesloten deuren plaats.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan volgend jaar in november door. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michel Van Limbergen

    Pompeo en Trump zijn allebei vragende partij!

  • Gerry Cle

    Voor de camera's verklaren dat ze geen 'onaanvaardbare' inmenging dulden en achter gesloten deuren verklaren dat inmenging ten gunste van Trump uiteraard 'aanvaardbaar' is.

  • guido Bervoets

    Het is wel degelijk bewezen dat er in 2016 Russische beïnvloeding is geweest. Het is alleen niet bewezen dat er rechtstreekse betrokkenheid was met The Donald, hoewel het grootste gedeelte van zijn campagneteam ofwel in de lik is beland ofwel de laan is uitgestuurd. Het is alleen maar zo dat de huidige regering en de republikeinen het zich niet meer kunnen veroorloven dat het deze keer weer gebeurt.