Pompeo: "VS hebben kans om de loop van de geschiedenis van Noord-Korea te veranderen"

Ook president Trump was aanwezig bij de ceremonie waarbij Pompeo werd ingezworen.
REUTERS Ook president Trump was aanwezig bij de ceremonie waarbij Pompeo werd ingezworen.
De VS hebben een kans om het Koreaanse conflict op te lossen maar zullen niet instemmen met een slecht akkoord om dit te bereiken. Dat heeft Mike Pompeo gezegd nadat hij formeel was ingezworen als minister van Buitenlandse Zaken.

"Momenteel hebben we een nooit geziene kans om de loop van de geschiedenis van het Koreaanse schiereiland te veranderen", zei Pompeo nadat hij in handen van vicepresident Mike Pence de eed had afgelegd. "Wij zijn in de beginfase van het werk en de uitkomst is lang niet zeker". 

Washington zal met niets anders akkoord gaan dan de "permanente, te verifiëren en onomkeerbare ontmanteling van de Noord-Koreaanse massavernietigingswapens, en (Pyongyang) moet dit zonder verwijl doen", aldus het nieuwe hoofd van de Amerikaanse diplomatie.

"Eén ding is zeker: deze regering zal niet de fouten van het verleden maken", verzekerde het vroegere hoofd van de inlichtingendienst CIA. "Het is tijd dit (de Koreaanse kwestie) voor eens en voor altijd te regelen". 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Lepoudre

  Na WOII moesten de Europeanen hun kolonies afgegeven. Ze kwamen onder de "bescherming" van de USA met een stroman aan de macht. Kolonialisme 2.0. Natuurlijk vinden wij dat de US "onze vrienden" zijn en kopen wij F35's.

 • Gerrit Goossens

  Dat is een bedreiging voor de vrede in Korea. Laat Noord- en Zuid-Korea nu eens verder bekijken hoe ze vreedzaam samenleven. Volgens Trump moeten de kernraketten weg uit Noord-Korea. Maar zijn eigen kernraketten staan in Zuid-Korea. En zo is Trump een bedreiging voor de vrede in de wereld.

 • Frans Peeters

  Het zal dus geen akkoord worden want VS zal niets toegeven en Pompeo gaat niet de fout maken zoals in het verleden met Saddam waar ze alleen teveel dollars in oorlogsbommen hebben moeten steken

 • paul lemmens

  Waarom moet je een ander land veranderen als je thuis een grote chaos niet onder controle krijgt