Pompeo: “VS en Rusland delen dezelfde doelen over Noord-Korea”

De Russische president Poetin (rechts) en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo.
EPA De Russische president Poetin (rechts) en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo.
Washington en Moskou hebben "dezelfde doelen" over het nucleaire Noord-Koreaanse dossier. Dat verklaarde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo na een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in het Russische Sotsji. Pompeo hoopt dat de twee machten samen kunnen werken.

Volgens Pompeo begreep Poetin dat "de Verenigde Staten op de voorgrond zullen staan" van dit proces. Eind april ontving de Russische president de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Vladivostok. Het was hun eerste ontmoeting. 

Volgens het Noord-Koreaanse staatsagentschap KCNA verliep het onderhoud vriendschappelijk en in alle openheid. De ontmoeting verliep helemaal anders dan de mislukte top van Kim en de Amerikaanse president Donald Trump in februari in Hanoi. Volgens Noord-Korea waren de VS van slechte wil.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Heffens

    Kim jung-un zou er beter rekening mee houden dat China niet echt een vriend is. Ze beschouwen Korea als een deel van hun groot Imperium. China is bezig met het langzaam uitroeien van al hun minderheden tibetanen, oeigouren, maar ook de etnische Koreanen in de provincie yanji en dat zal ook gebeuren als ze hun grote droom kunnen waarmaken en dat is Noord- en Zuid-Korea annexeren in het grote rijk van de Han-Chinezen.