Pompeo ontmoet Saudische kroonprins “om Iraanse agressie te counteren”

Mike Pompeo is vertrokken naar Saudi-Arabië.
REUTERS Mike Pompeo is vertrokken naar Saudi-Arabië.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo brengt vandaag een bezoek aan Saudi-Arabië, naar aanleiding van de drone-aanval op Saudische olie-installaties van afgelopen weekend. In Jeddah ziet hij de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

De bedoeling is dat Pompeo "de inspanningen gaat coördineren om de Iraanse agressie in de regio te counteren", klinkt het bij Buitenlandse Zaken.

De aanslag met drones werd opgeëist door de Houthi-rebellen, die in Jemen strijden tegen een door Saudi-Arabië geleide coalitie. Maar de Amerikanen beweren al enkel dagen dat Iran achter de aanslag zit.

De Saudische regering besliste gisteren, volgens het persagentschap SPA, dat de verantwoordelijken voor de "agressie" verantwoording moeten afleggen. "Het land wil zijn territorium en zijn vitale faciliteiten verdedigen". 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marie Vanakker

  Prachtig toch om te zien hoe Trump en de zijnen zich blindelings laten leiden . Ze zullen op commando van "the kingdom" een ander land aanvallen . Gewoon Trump wat steekpenningen toestoppen en hij valt aan wie je wil . Hij vecht hier wel voor het land waar 14 van de 15 terroristen van 9/11 vandaan kwamen .

 • Bruno Willems

  Hypocrieten. Leugenaars. Psychopaten.

 • Sharon Debeul

  Pompeo wordt eerder op het matje geroepen en zal het aan SA moeten gaan uitleggen. Miljarden en miljarden heeft SA aan de VS gespendeerd voor hi-tech wapentuig en voor hi-tech bescherming. En voor wat ? Om op een ochtend wakker te worden om te zien dat de helft van de olieproductie aan flarden geschoten is door cheap drones ? De VS heeft deze aanval niet eens gedetecteerd, noch hebben ze de drones en kruisraketten zien aanvliegen. Dit is een forse blamage voor de VS.

 • ronny meuris

  De grootste "agressor" op deze planeet zal het weer eens gaan uitleggen. Het resultaat kennen we al. Oorlog om olie en geld.

 • Ronny Biesen

  Allez je ziet wie de agressor is. Iedereen weet dat Iran het niet gedaan heeft en toch hameren de VS, natuurlijk Trump en Pompeo, op Iran. Stop toch die waanzinnige Amerikaanse moordenaars.