POLL. Voor wie zou jij stemmen: de Democraten of de Republikeinen?

De verkiezingen worden beschouwd als een referendum voor president Donald Trump.
AFP De verkiezingen worden beschouwd als een referendum voor president Donald Trump.
Vandaag trekken de Amerikanen naar de stembussen voor de tussentijdse verkiezingen. De Amerikanen kiezen nieuwe volksvertegenwoordigers en senatoren, maar de verkiezingen worden eveneens beschouwd als een referendum voor president Donald Trump, die vandaag met zijn Republikeinse partij beide kamers van het Congres domineert. Voor wie zou jij stemmen: de Republikeinen of de Democraten?

Mis vannacht niets van de eerste belangrijke test voor president Trump: volg de midterms op de HLN-liveblog.

De Amerikaanse ‘midterms’: wat zijn ze en waarom zijn ze belangrijk?
54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Huysmans

  Jose Van Hauwert; je loopt met open ogen in de val van de Propagandamedia. Wij hoeven ons geen zorgen te maken over wat Trump al dan niet in privé doet met zijn centjes, wij hoeven ons enkel te bekommeren om hetgeen hij doet in zijn functie van president en dat is één groot succesverhaal.

 • peter destoop

  @ Jürgen Mouton, ik lees iets vooraleer ik stem, niet op welke plaats ze op het papierke staan

 • Peter Dewaele

  Vergis je niet: de democraten zijn rechts, en de republikeinen zijn rechtser. Socialist is een scheldwoord in de VS (écht!)

 • Patrick Moers

  Het zal me een worst wezen.

 • Bert Van den bossche

  Zo is het verdeeld jongens, de harde kernen... 30 procent xrechts en 70 procent xlinks, 30 procent heeft geld en 70 procent niet...