Politievoertuig in brand in Parijs: Amerikaan van 27 in verdenking gesteld

EPA
Een Amerikaan van 27 jaar is in verdenking gesteld voor het in brand steken van het politievoertuig in Parijs, waarin zich nog twee politieagenten bevonden. Dat deelt het parket mee.

Vier andere verdachten, volgens het parket antifascistische activisten, werden eerder al in verdenking gesteld voor de brand. Het geweld vond plaats in de marge van een betoging van politieagenten tegen "geweld tegen politie".

De Amerikaan werd in verdenking gesteld voor onder meer poging tot doodslag van politieagenten. Hij werd donderdag opgepakt tijdens een andere betoging, deze keer een tegen de hervorming van de arbeidswetgeving. Volgens het parket beroept hij zich op zijn zwijgrecht. Hij zou enkel bevestigd hebben, dat hij aanwezig was op de betoging van 18 mei, maar hij ontkent dat hij iets te maken heeft met het geweld.

De politie verdenkt hem ervan dat hij een paaltje op de voorruit van het politievoertuig zou gesmeten hebben. Nog volgens het parket zou hij pas zeer recent naar Frankrijk zijn gekomen, geen werk of een vaste verblijfplaats hebben, en verblijven bij vrienden.