Politieman zwaar verbrand bij hevige rellen in Parijs

Getty Images
Een politieagent is ernstig verbrand en twee anderen raakten gewond bij botsingen tijdens een 1 meidemonstratie in Parijs. Demonstranten gooiden met molotovcocktails en andere explosieven, aldus de politie.

"Jongeren met bivakmuts hebben projectielen en molotovcocktails gegooid naar de ordediensten", zo zegt de politie. Agenten hebben daarop traangas ingezet tegen de relschoppers.

Televisiebeelden lieten een politieman zien die in brand stond en van straten vol met traangas rond het Bastille-monument. Deze Dag van de Arbeid kwam minder dan een week voor de laatste ronde van de presidentsverkiezingen, waar het gaat tussen de sociaal-liberaal Emmanuel Macron en Marine Le Pen van het rechtse Front National.

Sommige vakbondsleden en linkse activisten grepen de dag aan om nationale solidariteit tegen het Front National te betuigen. Marine Le Pen uitte haar steun voor de gewonde politieagenten op Twitter en zei dat het incident van een soort onaanvaardbaar gedrag was dat ze niet langer in de Franse straten wil zien.

AFP
AFP
AFP