Politiek correct? Zing niet 'Merry X-mas' maar 'Happy holidays' op school

getty
'We wish you a merry Christmas' werd 'We wish you a happy holidays' tijdens de eindejaarsfestiviteiten in een kleuterschool in het Australische Sydney. Een vader reageert verontwaardigd: "Is dit politiek correct of zo?" Hij wil zijn kind volgend jaar van de bewuste Montessori-school halen.

Alle verwijzingen naar de kerstman, naar kerstliederen en naar het Christendom werden zorgvuldig gebannen voor de kindjes tussen drie en zes jaar. Volgens de boze papa werden er "wel vijf liedjes" gezongen en "geen een ging over kerst". "Geen kerstman, geen kerstversieringen, geen kerstboom, geen enkele verwijzing naar Jezus. Is dat politiek correct? Ik snap er niks van."

Volgens hem waren sommige kinderen zodanig in de war dat ze tijdens het zingen er toch 'Kerstmis' uitflapten. "Dit mogen ze niet opdringen aan kleine kinderen. Kerstmis draait rond de kerstman en rond pakjes."

De school is zich van geen kwaad bewust. Zij beweert een niet-gekleurde opvoeding te geven aan kinderen tot 12 jaar met verschillende achtergronden. "We hebben wel degelijk ook kerstactiviteiten op onze school", aldus directeur Cathy Swan. Volgens haar wou de geviseerde leerkracht ook rekening houden met de hindoes en de joden in de klas. "Chanoeka wordt ook rond deze tijd van het jaar gevierd. Zowel onze ouders als mijn staf zijn multicultureel." (jv)