Politiebonden richten pijlen op het verkeer

Met het 'beïnvloeden' van het verkeer zetten de politiebonden hun acties voor een betere cao dinsdag verder. Hoe de acties er precies uit komen te zien, wordt maandag besproken tussen de politiebonden, laat de Nederlandse Politiebond (NPB) zaterdag weten. Ook wordt gesproken over werkonderbrekingen tijdens de City-Pier-City Loop in Den Haag volgende week zaterdag.

De minister van Binnenlandse Zaken en de politiebonden slaagden er vrijdagnacht niet in een oplossing te vinden voor het cao-conflict. Zowel de bonden als de minister wilden water bij de wijn doen, maar de bonden vonden het voorstel van de minister toch onvoldoende. Daarom gaan zij opnieuw over tot actie. Dit keer slaan de bonden de handen ineen, waar zij tot nu toe voornamelijk afzonderlijk van elkaar actievoerden.

Zo wordt zondag het werk neergelegd tijdens de voetbalwedstrijd PSV-Ajax, AZ-Feyenoord, VVV-FC Twente en Sparta-Roda JC. De eerste drie wedstrijden zijn daarom uit veiligheidsoverweging afgelast. Vanaf maandag gaat ook het zogeheten coulancebeleid weer in. Dat houdt in dat mensen alleen voor overtredingen die de veiligheid of openbare orde bedreigen worden bekeurd. (novum/jv)