Politiebaas Cathérine De Bolle verkozen tot grote baas van Europol

BELGA
Cathérine De Bolle, Commissaris-Generaal van de Federale Politie, is verkozen tot Executive Director van Europol.

De Bolle kwam als eerst gerangschikte kandidaat uit de bus na een uitgebreide selectieprocedure, en kreeg het vertrouwen van een meerderheid van lidstaten van de Europese Unie. 

Catherine De Bolle zal ten laatste op 1 mei 2018 aan haar nieuwe taak beginnen. Ze zal vanuit Den Haag leiding geven aan 1.100 mensen binnen de Europese politieorganisatie. Tot die tijd zal ze zich als Commissaris-Generaal van de Federale Politie blijven inzetten. Het mandaat geldt voor vier jaar.

De Bolle wenst iedereen te danken die haar gesteund heeft tijdens haar voorbereiding, en in het bijzonder premier Charles Michel en de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon. 

“Catherine de Bolle is de juiste vrouw op de juiste plaats", reageert premier Charles Michel. Haar verkiezing is een erkenning van de inzet en het professionalisme van onze politie. De voorbije jaren heeft ze ons land een grote dienst bewezen. De actie van Europol is een belangrijke garantie voor de veiligheid van onze burgers. De regering gelooft in een sterkere samenwerking tussen de diverse politiediensten in Europa. Ik wil haar persoonlijk veel succes wensen met haar nieuwe uitdaging.”

Ook Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft gereageerd op de aanstelling van De Bolle: “Ik heb het genoegen gehad om gedurende meer dan drie jaar intens met Catherine samen te werken. Dat was dikwijls in moeilijke omstandigheden, zoals in de nasleep van de aanslagen van 22 maart. Ik heb Catherine leren kennen als een uitmuntende politiebaas en tegelijk een schitterende teamspeler. Zoals ik haar ken, zal zij Europol de volgende jaren verder laten groeien tot een nog performantere politieorganisatie die van samenwerking haar handelsmerk maakt. Ik kijk ernaar uit om met haar binnen haar nieuwe rol te blijven samenwerken.”
39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pieter Martens

  Dit is hetzelfde als een aannemer die een huis onafgewerkt achterlaat.

 • Danielle Duym

  Ik ben zeer blij voor haar. Mevrouw De Bolle heeft hard gewerkt om te geraken waar ze is. En het kan zijn dat er politiek mee gemoeid is maar dat doet niets af aan haar kwaliteiten en het feit dat ze dit dubbel en dik verdiend heeft. Ga ervoor meid!

 • guido vermeyen

  hoe kan dat ? vier cm. te klein voor rijkswacht, maar gewone politie geen probleem. Of is er weer gefoefeld met de aanwerving. Iedereen kon het zien : bij de betogingen brussel liepen er altijd van dat klein grut bij....meestal vrouwen, die moeten hun manneke staan met hun 1,50 m . je kon er ze zo uitpikken....en van obese agentes hebben we het niet vandaag. Hoe geraken zij geschikt voor lichamelijke proeven ??

 • Charel de Klucht

  Ocharme, moeten we nu blij zijn en met vlaggetjes staan wuiven? Mensen in uniformen hebben de geschiedenis al veel geleerd.

 • Gilbert Haelewyn

  Ik denk dat die vrouw in de schaduw hard werkte. Ze is geen "pop ster". Alleen vind ik haar opmerking "dat ik een vrouw ben, is een belangrijk gegeven" ongepast. Werd ze verkozen voor haar kwaliteiten of omdat ze een vrouw is?