Politie zoekt twee nieuwe verdachten bomaanslag Bangkok

PHOTO_NEWS
De Thaise politie zoekt twee nieuwe verdachten voor de bomaanslag in de hoofdstad Bangkok twee weken geleden. Het gaat om een Thaise vrouw met een hoofddoek en een onbekende man, meldt de politie.

De identiteit van de vrouw is wel bekend. Het gaat om Wanne Suansan, een 26-jarige vrouw, aldus de politiewoordvoerder Prawut Thavornsiri die een foto van de vrouw verspreidde waarop ze te zien is met haar hoofddoek. De vrouw zou samen met de andere verdachte samenwonen in het appartement waar zondag materiaal voor het vervaardigen van explosieven werd aangetroffen.

Zaterdag werd al een eerste verdachte opgepakt. Ook bij die verdachte werd materiaal voor explosieven gevonden, alsook tientallen paspoorten.

De beloning die bestemd was voor iemand die een informatie had over de verdachte zal aan de politie-eenheid geschonken worden. De 3 miljoen baht (84.000 dollar) komt de politie ten goede voor hun "ijver en harde werk", zei politiecommandant Somyot Poompanmouang.

Bij de bomaanslag op 17 augustus in het toeristische hart van Bangkok kwamen 20 mensen om het leven en vielen er ook 130 gewonden.