Politie vuurt tien kogels af op ongewapende zwarte man in Brooklyn, 34-jarige vader komt om

Tientallen buurtbewoners gingen ter plaatse en hekelden het gedrag van de agenten.
Twitter Tientallen buurtbewoners gingen ter plaatse en hekelden het gedrag van de agenten.
Politieagenten hebben gisteren in Brooklyn (New York) een zwarte man doodgeschoten omdat ze dachten dat hij een vuurwapen op hen richtte. Het bleek uiteindelijk te gaan om een metalen pijp. De dood van de 34-jarige man veroorzaakt spanningen in de wijk.

Het incident gebeurde omstreeks 17 uur lokale tijd in Crown Heights, een wijk met een overwegend zwarte bevolking in hartje Brooklyn. Volgens een verantwoordelijke van de politie, Terence Monahan, hadden de agenten drie verschillende oproepen gekregen over een man die een wapen richtte op voorbijgangers. Camerabeelden bevestigden die omschrijving, aldus Monahan.
Toen de politie aankwam, nam de man een houding aan alsof hij zou schieten en mikte het voorwerp met beide handen op de agenten. Vier agenten openden daarop het vuur en doodden de 34-jarige man met tien kogels. Uiteindelijk bleek dat het slachtoffer geen wapen bij zich had. De dertiger werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar doodverklaard.

Kort na het schietincident kwamen tientallen mensen ter plaatse. Velen hekelden het gedrag van de agenten. Volgens lokale media was het slachtoffer gekend in de wijk en had hij mentale problemen, maar was hij niet gewelddadig. De krant New York Times schrijft dat de man een zoon van 15 jaar heeft.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  Kan men zich voorstellen, wanneer "dezelfde" politie, in Molenbeek of de Antwerpse "wijken" opgeroepen wordt ?

 • Gino Denil

  Als je niet 100% meewerkt is het de bedoeling dat je geneutraliseerd en opgepakt wordt. Niet dat je met een hoop kogels doorzeefd wordt. In de VS is de geringste aanleiding een legale reden om een zwarte dood te schieten. Maar het is gewoon moord. Door bange wezels die hun politiewerk niet aan kunnen.

 • marijke boulet

  Als je gearresteerd wordt is het wel de bedoeling dat je 100% mee werkt en doet wat de politie vraagt . Hier in Europa zie je dat ook dikwijls dat tijdens hun arrestatie mensen gaan spuwen , schoppen , slaan naar de agenten en dan achteraf verwonderd zijn dat de politie hen hard aanpakt . Doe gewoon wat ze u zeggen en de kans dat je afgeknald wordt is met 99,9% gereduceerd

 • Karel Flanders

  Hij was gekend bij de lokale mensen en ze zeggen dat hij niet gewelddadig was. waarom hebben er dan 3 de politie gebeld? Ze kunnen weer heel de stad in brand steken nu.

 • Marc Spandel

  Tja... waarvoor dienen hun tasers enz. dan? Ik denk dat het doden van iemand voor een geüniformeerde met license to kill een kick geeft!

Video